الرئيسيةالبوابةاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول


أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، اذا كانتهذه زيارتك الأولى للمنتدى ، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـات، بالضغط هنا.كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيلبالضغط هناإذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيعوالإطلاع فتفضل بزيارة المواضيع التي ترغب.

طاجن جمبرى

حفظ البيانات؟
الرئيسية
التسجيل
فقدت كلمةالمرور
البحث فى المنتدى



شاطر | 
 

 طاجن جمبرى

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
dantaldony

avatar

السمعه : 20
الدوله : السعوديه
الدوله : تقول امي حنا بالرياض
عدد المساهمات : 392
نقاط : 3636
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 18/07/2015

مُساهمةموضوع: طاجن جمبرى   الأحد أبريل 30, 2017 1:00 pm



المقادير

2 x عدد طماطم (مفرومة)
2 x عدد ليمونة (مقطعة شرائح)
2 x عدد بصل أخضر (مفروم)
1 x عدد فلفل أحمر حلو (مقطع مكعبات)
1 x عدد فلفل أخضر حلو (مقطع مكعبات)
1 x كوب كزبرة خضراء (مفرومة)
1 x كيلو جمبرى (كبير الحجم)
مقادير صوص الكارى

¼ x كوب خل بلسميك
2 x معلقة كبيرة زبدة
¼ x كوب زيت زيتون
2 x كوب ماء
4 x عدد فص ثوم (مفروم)
1 x معلقة كبيرة كارى أصفر
1 x معلقة صغيرة ملح
1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
¼ x معلقة صغيرة شطة

الخطوات

هنسخن الفرن على درجة حرارة 180 مئوية
هنشق ضهر الجمبرى ونشيل العرق الأسود ونقشر الجمبرى ما عدا الذيل ونغسله كويس.
هنضيف الجمبرى للطاجن ونضيف عليه الفلفل والطماطم والبصل ونقلب كويس
هنحضر الصوص
فى حلة على نار هادية هنضيف جميع المكونات ونقلبهم كويس.
هنرفع الصوص من على النار أول ما يسخن بس المهم منسيبوش يغلى, ويستخدم حسب الحاجة.
هنضيف الصوص على الجمبرى ونقلب كويس.
على الوجه هنضيف الكزبرة وشرائح الليمون ونغطى الطاجن بورق الفويل.
هندخل الطاجن الفرن لمدة 30 دقيقة وبعدها هنخرجه ونشيل الفويل ويدخل تانى 5 دقائق علشان الوش يحمر وبالهنا والشفا.

_________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://kagroup61.forumarabia.com
 
طاجن جمبرى
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
potek.ka :: potek.KA5= منتديات الطبخ :: 4- الاطباق الرئيسيه-
انتقل الى:  

جميع المواضيع والمشاركات في المنتدى تمثل رأي صاحبها ولا تمت للاداره بصله