الرئيسيةالبوابةاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول


أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، اذا كانتهذه زيارتك الأولى للمنتدى ، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـات، بالضغط هنا.كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيلبالضغط هناإذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيعوالإطلاع فتفضل بزيارة المواضيع التي ترغب.

سمك مشوى على الطريقة الهندية

حفظ البيانات؟
الرئيسية
التسجيل
فقدت كلمةالمرور
البحث فى المنتدى



شاطر | 
 

 سمك مشوى على الطريقة الهندية

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ka-m
المديره العامه
المديره العامه
avatar

المزاج المزاج : غير معرف
الدوله : غير معرف
عدد المساهمات : 240
نقاط : 2245
السٌّمعَة : 10
تاريخ التسجيل : 22/06/2016

مُساهمةموضوع: سمك مشوى على الطريقة الهندية   السبت نوفمبر 05, 2016 9:23 pm



المقادير

2 x معلقة كبيرة عصير ليمون
2 x معلقة كبيرة زيت زيتون
2 x عدد كزبرة خضراء
2 x عدد فص ثوم
2 x عدد فص ثوم (مفروم)
2 x معلقة صغيرة زعتر (فريش مفروم)
2 x عدد زعتر (فريش عيدان)
2 x عدد بقدونس طازج
1 x معلقة صغيرة بابريكا
1 x عدد ليمونة (مقطعة شرائح)
1 x عدد سمكة كاملة (كيلو ونصف)
1 x معلقة صغيرة ملح
1 x عدد قرن فلفل حامى
1 x معلقة صغيرة كركم
½ x معلقة صغيرة بهارات سمك
مقادير صوص حار للسمك المشوى

2 x معلقة كبيرة عصير ليمون
2 x عدد فص ثوم (مفروم)
1 x عدد قرن فلفل حامى (مقطع لقطع صغيرة)
1 x كوب كزبرة خضراء
1 x معلقة صغيرة كمون
¼ x كوب زيت زيتون
الخطوات

هنفتح السمكة من بطنها وننضفها كويس جدا وبالسكينة هنعمل فى السمكة شقوق طولية من الجنبين وندعكها كويس بالملح ونسيبها على جنب.
فى بولة هنضيف معلقتين زيت الزيتون ومعلقتين عصير ليمون والزعتر والبابريكا و بهارات السمك و الثوم ونخلطهم كويس جدا
بفرشة هندهن السمكة بالتتبيلة من الجنبين.
هنحشى بطن السمكة بعيدان الكزبرة والزعتر والبقدونس وقرن فلفل حامى وفصين ثوم صحاح وشرائح الليمون.
هنجيب صاجة شوى وندهنها بجزء من التتبيلة ونفرش الأرضية بعيدان كزبرة وزعتر ونضيف السمكة ولو متبقى جزء من التتبيلة هنضيفه على الوش.
هندخل السمكة الفرن على درجة حرارة 180 لمدة ربع ساعة وبعدين نحطها 5 دقائق تحت الشواية
عد ما السمكة تخرج من الفرن هنضيف عليها الصوص وبالهنا والشفا.
- صوص السمكه:
فى طاسة على النار هنخلط جميع المكونات.
هنستمر فى التقليب لحد ما الخليط يتجانس وبكده يصبح جاهز للتقديم.

_________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
سمك مشوى على الطريقة الهندية
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
potek.ka :: potek.KA5= منتديات الطبخ :: 4- الاطباق الرئيسيه-
انتقل الى:  

جميع المواضيع والمشاركات في المنتدى تمثل رأي صاحبها ولا تمت للاداره بصله