الرئيسيةالبوابةاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول


أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، اذا كانتهذه زيارتك الأولى للمنتدى ، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـات، بالضغط هنا.كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيلبالضغط هناإذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيعوالإطلاع فتفضل بزيارة المواضيع التي ترغب.

دجاج الكورما الهندى

حفظ البيانات؟
الرئيسية
التسجيل
فقدت كلمةالمرور
البحث فى المنتدى



شاطر | 
 

 دجاج الكورما الهندى

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
dantaldony

avatar

السمعه : 20
الدوله : السعوديه
الدوله : تقول امي حنا بالرياض
عدد المساهمات : 392
نقاط : 3636
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 18/07/2015

مُساهمةموضوع: دجاج الكورما الهندى   الأحد فبراير 19, 2017 10:22 am



المقادير

10 x عدد صدور دجاج مخلية (مقطعة قطع صغيرة)
6 x عدد فص ثوم (مفروم)
2 x معلقة صغيرة ملح
1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (والأفضل أبيض)
1 x معلقة كبيرة جارام ماسالا
1 x معلقة صغيرة كمون
1 x معلقة صغيرة حبهان (مطحون)
1 x عدد بصلة (مفروم ناعم)
1 x كوب حليب جوز الهند
1 x معلقة كبيرة صلصة طماطم
1 x معلقة كبيرة نشا
1 x كوب زبادي
1 x معلقة كبيرة جنزبيل (مبشور)
½ x معلقة صغيرة شطة
½ x معلقة صغيرة قرنفل (مطحون)
½ x كوب لوز (مقطع شرائح ومحمص)
¼ x كوب ماء (بارد)

الخطوات

هننقع قطع الدجاج فى الزبادى وهنضيف عليه نصف كمية البهارات ما عدا الملح والفلفل ونقلبه كويس ويترك فى التتبيلة ساعتين على الأقل فى الثلاجة.
فى حلة صغيرة على النار هنضيف 3 معالق كبار زيت وهنضيف باقى البهارات ما عدا الملح والفلفل ونقلبها كويس.
بعد كده هنضيف الثوم والبصل والجنزبيل المبشور وهنقلبهم كويس فى الزيت لمدة دقيقتين.
هنضيف الدجاج المنقوع بالزبادى ونقلب كويس لحد ما الدجاج يستوى.
هندوب النشا فى ربع كوب ماء بارد ونضيفه على الدجاج وهنضيف كمان حليب جوز الهند ومعلقة صلصة طماطم واللوز المحمص والملح والفلفل وهنقلب الخليط ونسيبه يغلى لمدة دقيقتين.
هنزين دجاج الكورما بالكزبرة الخضراء وقرون الفلفل الحمراء وبكده يبقى جاهز للتقديم.

_________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://kagroup61.forumarabia.com
 
دجاج الكورما الهندى
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
potek.ka :: potek.KA5= منتديات الطبخ :: 4- الاطباق الرئيسيه-
انتقل الى:  

جميع المواضيع والمشاركات في المنتدى تمثل رأي صاحبها ولا تمت للاداره بصله