الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول


أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، اذا كانتهذه زيارتك الأولى للمنتدى ، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـات، بالضغط هنا.كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيلبالضغط هناإذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيعوالإطلاع فتفضل بزيارة المواضيع التي ترغب.

دجاج الكورما الهندى

حفظ البيانات؟
الرئيسية
التسجيل
فقدت كلمةالمرور
البحث فى المنتدى



 

 دجاج الكورما الهندى

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
dantaldony

dantaldony


السمعه : 20
الدوله : السعوديه
الدوله : تقول امي حنا بالرياض
عدد المساهمات : 392
نقاط : 10674
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 18/07/2015

دجاج الكورما الهندى Empty
مُساهمةموضوع: دجاج الكورما الهندى   دجاج الكورما الهندى Emptyالأحد فبراير 19, 2017 10:22 am

دجاج الكورما الهندى Chicken-korma_1399293907

المقادير

10 x عدد صدور دجاج مخلية (مقطعة قطع صغيرة)
6 x عدد فص ثوم (مفروم)
2 x معلقة صغيرة ملح
1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (والأفضل أبيض)
1 x معلقة كبيرة جارام ماسالا
1 x معلقة صغيرة كمون
1 x معلقة صغيرة حبهان (مطحون)
1 x عدد بصلة (مفروم ناعم)
1 x كوب حليب جوز الهند
1 x معلقة كبيرة صلصة طماطم
1 x معلقة كبيرة نشا
1 x كوب زبادي
1 x معلقة كبيرة جنزبيل (مبشور)
½ x معلقة صغيرة شطة
½ x معلقة صغيرة قرنفل (مطحون)
½ x كوب لوز (مقطع شرائح ومحمص)
¼ x كوب ماء (بارد)

الخطوات

هننقع قطع الدجاج فى الزبادى وهنضيف عليه نصف كمية البهارات ما عدا الملح والفلفل ونقلبه كويس ويترك فى التتبيلة ساعتين على الأقل فى الثلاجة.
فى حلة صغيرة على النار هنضيف 3 معالق كبار زيت وهنضيف باقى البهارات ما عدا الملح والفلفل ونقلبها كويس.
بعد كده هنضيف الثوم والبصل والجنزبيل المبشور وهنقلبهم كويس فى الزيت لمدة دقيقتين.
هنضيف الدجاج المنقوع بالزبادى ونقلب كويس لحد ما الدجاج يستوى.
هندوب النشا فى ربع كوب ماء بارد ونضيفه على الدجاج وهنضيف كمان حليب جوز الهند ومعلقة صلصة طماطم واللوز المحمص والملح والفلفل وهنقلب الخليط ونسيبه يغلى لمدة دقيقتين.
هنزين دجاج الكورما بالكزبرة الخضراء وقرون الفلفل الحمراء وبكده يبقى جاهز للتقديم.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://kagroup61.forumarabia.com
 
دجاج الكورما الهندى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» صدور دجاج محشي
» أجنحة دجاج سبايسى
» دجاج بصوص السويت شيللي
» دجاج بالبروكلى والكريمة
» دجاج بالخضار والصويا صوص

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
potek.ka :: potek.KA5= منتديات الطبخ :: 4- الاطباق الرئيسيه-
انتقل الى:  

جميع المواضيع والمشاركات في المنتدى تمثل رأي صاحبها ولا تمت للاداره بصله