المقادير
4 x عدد طماطم (حمراء)
3 x عدد فص مستكة
2 x عدد بطاطس
2 x عدد بصلة (كبيره)
2 x عدد كوسة
1 x معلقة كبيرة زبدة (أو سمنه)
1 x عدد فلفل أخضر حلو
1 x معلقة صغيرة ملح
1 x لتر مرق الدجاج
½ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
مقادير شوربة الدجاج
5 x لتر ماء
5 x عدد ورق لورا
3 x معلقة صغيرة ملح
1 x عدد دجاجة كاملة (حوالى كيلو)
1 x عدد بصلة
½ x معلقة صغيرة حبهان (مطحون)
½ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
الخطوات
هنحضر لتر مرقة
هنقشر البصلة ونشقها من فوق بالسكينة 4 أرباع.
في حلة كبيرة هنغلي 5 لتر ماء و عليهم الملح و البصلة
على نار متوسطة هنًزل الدجاجة في الحلة بعد ما نكون نضفناها كويس بملح و دقيق
هيتكون على الدجاجة ريم (رغوة بتظهر على الماء من فوق) نشيلها علشان يبقى الماء صافي
نضيف الفلفل و الحبهان
هنسيب الحلة لمدة 35 دقيقة و بعدين نشيل الدجاجة و بكده تبقى دي الشوربة
تغسل الخضروات و تقطع قطع كبيرة ثم يضاف اليه المرقه و ترفع علي النار و تترك لتغلي لمدة ربع ساعة
ترفع من على النار و تترك لتهدء قليلا ثم تضرب فى الخلاط
تسيح الزبده و يضاف اليها المستكه و الفلفل الأسود ثم يضاف اليها الخضروات المصفاه
يترك ليغلي خمس دقائق مع اضافه الملح و يقدم ساخنا
يمكن تقديم مكعبات العيش المحمر مع الشوربه