المقادير
6 x مكعب جبنة كيرى
4 x عدد فص ثوم مهروس
1 x عدد بصلة مفرومة
1 x كيس مكرونة (مسلوقة)
1 x رشة جوزة الطيب
1 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
1 x معلقة كبيرة زبدة
1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الحاجه)
1 x كوب لبن كامل الدسم
½ x كوب صنوبر
½ x كيلو سبانخ (طازج)
¼ x كيلو مشروم
الخطوات
تقطع السبانخ رفيع جدا.
ثم فى طاسة على النار نضع الزبد والبصل والثوم ونقلب حتى يصفر لونهم.
ثم نضيف المشروم ونقلب.
ثم نضيف السبانخ ونتبل بالملح والفلفل الأسود وجوزة الطيب.
ثم نضيف مكعبات الجبن واللبن ونقلب حتى تذوب الجبن ونتركها على نار هادئة مدة خمس دقائق.
نغرف المكرونة المسلوقة فى طبق التقديم ونوزع فوقها صوص السبانخ ثم تزين بالصنوبرتقدم ساخنة بالهنا والشفا.