الرئيسيةالبوابةاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول


أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، اذا كانتهذه زيارتك الأولى للمنتدى ، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـات، بالضغط هنا.كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيلبالضغط هناإذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيعوالإطلاع فتفضل بزيارة المواضيع التي ترغب.

أرز بالجمبرى

حفظ البيانات؟
الرئيسية
التسجيل
فقدت كلمةالمرور
البحث فى المنتدى



شاطر | 
 

 أرز بالجمبرى

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
همس النسيم
عضو
عضو
avatar

الهوايه الهوايه :

الدوله : السعوديه
الدوله : ksa
عدد المساهمات : 66
نقاط : 2754
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 26/07/2015

مُساهمةموضوع: أرز بالجمبرى   الأحد أبريل 09, 2017 6:36 am



المقادير

4 x معلقة صغيرة فص ثوم (مفروم)
2 x معلقة كبيرة زيت عباد شمس
1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
1 x كيلو جمبرى (صغير مقشر)
1 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
1 x عدد بصلة (مقطعة شرائح رفيعة)
1 x كوب مرقة السمك
1 x كيلو أرز عادى


الخطوات

فى حلة على النار هنضيف شوية زيت ونقلب فيهم البصل والثوم لحد ما يتحولوا للون الذهبى الفاتح.
هنضيف الجمبرى ونقلب كويس.
هنضيف الأرز ونقلب كويس, وبعدين هنضيف الملح والفلفل ونقلب تانى.
هنضيف شوربة السمك ونقلب تقليبة خفيفة ونغطى الحلة ونسيبها على نار هادية لحد ما الأرز يشرب الماء ويستوى.
ملاحظات

- تحضر مرقة السمك بسلق رؤوس وعضم السمك مع باقة من الخضروات والأعشاب وعصير الليمون وشرائح الليمون.

- ممكن نستبدل الأرز العادى بأرز بسمتى بس نزود كمية المرقة ل 2 كوب

_________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
أرز بالجمبرى
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
potek.ka :: potek.KA5= منتديات الطبخ :: 4- الاطباق الرئيسيه-
انتقل الى:  

جميع المواضيع والمشاركات في المنتدى تمثل رأي صاحبها ولا تمت للاداره بصله