الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول


أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، اذا كانتهذه زيارتك الأولى للمنتدى ، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـات، بالضغط هنا.كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيلبالضغط هناإذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيعوالإطلاع فتفضل بزيارة المواضيع التي ترغب.

بيتزا سي فود

حفظ البيانات؟
الرئيسية
التسجيل
فقدت كلمةالمرور
البحث فى المنتدى



 

 بيتزا سي فود

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الورده الحمراء
عضو
عضو
الورده الحمراء


المزاج المزاج : غير معرف
الدوله : غير معرف
عدد المساهمات : 68
نقاط : 8804
السٌّمعَة : 10
تاريخ التسجيل : 25/06/2016

بيتزا سي فود Empty
مُساهمةموضوع: بيتزا سي فود   بيتزا سي فود Emptyالأربعاء مارس 01, 2017 10:52 pm

بيتزا سي فود Shrimp_1399660882

المقادير

4 x كوب دقيق
3 x عدد فص ثوم
2 x كوب ماء (دافى)
2 x معلقة صغيرة خميرة
2 x كيس جبنة موزريلا
2 x معلقة كبيرة سكر
2 x عدد فلفل أخضر حلو
1 x رشة ملح
1 x كيلو جمبرى (مقشر)
1 x حزمة زعتر
1 x كيلو طماطم (طرية)
1 x معلقة كبيرة زبدة (بيضاء)
1 x معلقة كبيرة زيت ذرة
1 x معلقة كبيرة عسل نحل
1 x معلقة صغيرة ملح
1 x رشة فلفل اسود مطحون

الخطوات

هندفى الفرن لمدة 10 دقايق و نقفله.
هنجيب طبق غويط و نحط فيه الخميرة و العسل و نص كوب ماء دافى و نقلبهم و نغطيهم و نسبهم فى الفرن الدافى من 20 دقيقة لساعة.
هنجيب طبق و نحط فيه الدقيق و السكر و نص معلقة ملح و الخميرة و نعجنهم و نزود ميا دافيه شوية شوية لحد ماتبقي العجينه ماسكه كويس. ممكن نحطها فى العجانه تلت ساعة او نعجنها بايدنا اكتر وقت ممكن. و بعدين نغطيها و نسبها فى الفرن الدافى نصف ساعة.
هنقطع الفلفل الأخضر بالسكينه الحامية شرايح رفيعه جدا .
هنجيب الطماطم و نقشرها و نقطعها صغير . و هنشيل ورق الزعتر من الأعواد.
بعدين نجيب طاسه و نحط فيها معلقة الزيت و رشة ملح و رشة فلفل أسود و الطماطم و معلقة كبيرة من الزعتر. و نسبها على نار هاديه تلت ساعة.
هنطلع العجينه من الفرن و نسخنه على درجة حرارة عالية. و نتأكد ان الشبكة فى النص أو أقرب للجزء السفلى من الفرن.
هنطلع العجينه من الطبق و نفردها فى الصاج.لحد ماتبقى متساوية. الفرد لو صعب و بتشد معاك و ترجع صغيرة تانى ده دليل انها معجونه كويس. افردها ماتستسلمش.
هنفرم فصوص الثوم ناعم و نحط الزبده فى الطاسة و معاها الثوم و رشة صغيرا ملح. اول مالزبده تسيح هنطفى عليها و نفردها على العجينه.
هنحط الجمبري على العجينة و بعدين نرش الصلصة عليها.
هنضيف الفلفل و بعدين الجبن الموتزاريلا المبشورة و نرش فوق معلقة كبيرة زعتر
هنحطها فى الفرن نص ساعة و نتأكد ان وشها أحمر, وبكده تبقى جاهزة للتقديم.
ملاحظات

ممكن نزود إضافات زى طماطم ناشفة, فلفل ألوان. بصل. زيتون أخضر. مشروم فريش. تكون متقطعه رفيع و تضاف مع اضافة الفلفل. و ممكن نبدل الزعتر الفريش بناشف أو نعناع أخضر و زيت زيتون. ممكن نخليها سبايسي بشطه حمرا على الصلصة او هوت صوص.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
بيتزا سي فود
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» بيتزا تركى
» بيتزا الدجاج المشوى
» بيتزا طرية و هشة بسيطة ولا اروع
» بيتزا طرية و هشة بسيطة ولا اروع

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
potek.ka :: potek.KA5= منتديات الطبخ :: 3- المقبلات والسندوتشات-
انتقل الى:  

جميع المواضيع والمشاركات في المنتدى تمثل رأي صاحبها ولا تمت للاداره بصله