المقادير
4 x كوب ماء (ساخن)
2 x معلقة كبيرة زيت ذرة
2 x معلقة كبيرة شوفان
1 x عدد بصلة مفرومة
1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
1 x عدد صدور دجاج مخلية (مقطع)
1 x كوب شعرية
1 x معلقة كبيرة صويا صوص
1 x معلقة صغيرة ملح
1 x معلقة صغيرة جنزبيل (مطحون)
1 x عدد مكعب مرقة دجاج
1 x كوب حباية ذرة
1 x معلقة كبيرة دقيق
1 x عدد بصل أخضر (للتزيين)
الخطوات
في حلة هنسخن الزيت و نشوح البصل المفروم مع القليل من الملح والفلفل لحد ما يذبل.
هنضيف قطع الدجاج و نقلب لحد ما تستوى.
هنضيف الذرة و نقلب لدقيقة و بعدين نضيف مكعب المرق والزنجبيل وصلصة الصويا والدقيق.
هنقلب المكونات حوالى دقيقة و بعدها هنضيف الماء الساخن.
هنغطي الحلة و نسيب الشوربة لحد ما تغلي على نار هادئة لمدّة 30 دقيقة.
هنضيف الشعرية والشوفان و نسيب المزيج لـ10 دقائق إضافية لحد ما تغلي وتتقل قليلاً والشعرية تستوى.
هنضيف شوربة الذرة في أطباق التقديم ونزينها بالبصل الاخضر و تقدم ساخنة.. بالهنا والشفا.