الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول


أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، اذا كانتهذه زيارتك الأولى للمنتدى ، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـات، بالضغط هنا.كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيلبالضغط هناإذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيعوالإطلاع فتفضل بزيارة المواضيع التي ترغب.

عجينة السكر (الفوندان)

حفظ البيانات؟
الرئيسية
التسجيل
فقدت كلمةالمرور
البحث فى المنتدى



 

 عجينة السكر (الفوندان)

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
زهرة الربيع
عضو
عضو
زهرة الربيع


الدوله : السعوديه
الدوله : ksa
عدد المساهمات : 71
نقاط : 9812
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 22/07/2015

عجينة السكر (الفوندان) Empty
مُساهمةموضوع: عجينة السكر (الفوندان)   عجينة السكر (الفوندان) Emptyالأربعاء مارس 29, 2017 12:01 am

عجينة السكر (الفوندان) Fondant_1403454896

المقادير

4 x معلقة صغيرة جيلاتين بودر
4 x معلقة كبيرة ماء
1 x معلقة صغيرة جلسرين طعام
1 x كيلو سكر بودرة
½ x كوب شراب الذرة

الخطوات

فى طاسة على النار هنضيف ماء ونسخنه.
فى بولة هنضيف 4 معالق جيلاتين بودر وعليهم 4 معالق كبيرة ماء وهنحط البولة فوق الطاسة جوه الماء ونقلب كويس لحد ما الجيلاتين يذوب تماما.
هنضيف الجلسرين على الخليط ونستمر فى التقليب.
هنضيف شراب الذرة ونستمر فى التقليب لمدة دقيقتين (ولو عايزيين نضيف لون واحد على كل العجينة ممكن نضيفه فى الخطوة دى ونقلب كويس جدا.)
هنرفع البولة من على النار وننقل الخليط لبولة أكبر.
هنضيف السكر البودرة على الخليط بالتدريج بمقدار كوب فى المرة وبعد اضافة كل كوب نقلب كويس جدا قبل اضافة الكوب التالى وفى الأخر هنعجن العجينة كويس جدا باليد ومش شرط نستخدم كمية السكر كلها لأن العجينة ممكن تظبط بعد 4 ل 5 أكواب من السكر البودرة
بعد ما نعجن العجينة كويس ممكن نقسمها ونلونها بألوان الطعام و هنحفظها فى كيس مغلق الإحكام وتوضع فى علبة ونستخدمها عند الحاجة.
ملاحظات

- الإلتزام بالمقادير مهم جدا لنجاح الوصفة.

- جلسرين الطعام موجود عن العطارين ومحلات تزيين الكيك.

- شراب الذرة (الكورن سيرب) متوفر فى السوبر ماركت الكبيرة وعند محلات تزيين الكيك.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
عجينة السكر (الفوندان)
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» عجينة السيراميك
» عجينة الكريب
» ماذا يحدث داخل جسمك عند الامتناع عن تناول السكر؟
» عجينة القطايف بالكراميل
» طريقة عمل عجينة الكريب

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
potek.ka :: potek.KA5= منتديات الطبخ :: 5- الحلويات-
انتقل الى:  

جميع المواضيع والمشاركات في المنتدى تمثل رأي صاحبها ولا تمت للاداره بصله