المقادير
5 x عدد موز (مقطع شرائح)
2 x كوب سكر
1 x كيلو قشطة
1 x كوب زيت ذرة (او زبدة)
1 x كيلو كنافة
1 x كوب فستق
مقادير شربات السكر
1 x كوب ماء
2 x كوب سكر
2 x معلقة صغيرة ماء زهر
2 x معلقة صغيرة عصير ليمون
الخطوات
أولا تحضير شراب السكر.
فى حلة على النار هنضيف الماء والسكر ونقلبهم كويس لحد ما الماء يغلى ولمدة 10 دقائق.
لو ظهرت على سطح الماء أى رغوة هنشيلها بالمعلقة.
هنضيف عصير الليمون ونقلب كويس ويترك الخليط على النار حوالى 10 دقائق أو لحد ما الصوص يتقل وبعدين يرفع من على النار ويضاف ماء الزهر ويترك ليبرد
تفتت الكنافة وتقلب مع 3 معالق كبيرة من الزيت.
ندهن صينية دائرية بالزيت ونضيف فى قاع الصينية نصف كمية الكنافة.
نرض شرائح الموز والقشطة فوق الكنافة ثم نضيف باقى كمية الكنافة للصينية.
تصب باقى كمية الزيت فوق الكنافة وتدخل الفرن على درجة حرارة 180 حتى تتحول للون الذهبى.
تخرج الصينية من الفرن ويصب عليها الشربات البارد وتترك لتبرد حوالى 20 دقيقة قبل تقطيعها.
يرش الفستق على وجه الكنافة عند التقديم.. بالهنا والشفا.
ملاحظات
- يجب مضاعفة كمية شربات السكر لتكفى كيلو كنافة.