المقادير
2 x معلقة كبيرة زبادي (خالي الدسم)
2 x معلقة كبيرة طحينة
2 x عدد فص ثوم مهروس
1 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
1 x كيلو باذنجان
1 x عدد عصير ليمون
1 x رشة زيت زيتون
الخطوات
هنقشر الباذنجان وهنحطه فى صينية فرن وهنشويه فى الفرن حتى ينضج.
هنخرج الصينية من الفرن ونسيبها تبرد تماما.
هنقطع الباذنجان وهنفرمه في الخلاط الكهربائي, وهنصبه فى بولة كبيرة.
هنضيف إليه الزبادي والطحينة وعصير الليمون الحامض والثوم والملح وهنقلب كويس جدا.
هنضيف زيت الزيتون على الوجه ويقدم.. بالهنا والشفا.