الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول


أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، اذا كانتهذه زيارتك الأولى للمنتدى ، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـات، بالضغط هنا.كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيلبالضغط هناإذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيعوالإطلاع فتفضل بزيارة المواضيع التي ترغب.

خبز النان الهندى بالثوم

حفظ البيانات؟
الرئيسية
التسجيل
فقدت كلمةالمرور
البحث فى المنتدى



 

 خبز النان الهندى بالثوم

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
dantaldony

dantaldony


السمعه : 20
الدوله : السعوديه
الدوله : تقول امي حنا بالرياض
عدد المساهمات : 392
نقاط : 10743
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 18/07/2015

خبز النان الهندى بالثوم Empty
مُساهمةموضوع: خبز النان الهندى بالثوم   خبز النان الهندى بالثوم Emptyالخميس فبراير 02, 2017 1:10 pm

خبز النان الهندى بالثوم Naan%20bread2_1395412697

المقادير

4 x كوب دقيق (أبيض)
3 x عدد فص ثوم (مفروم)
2 x معلقة كبيرة خميرة (فورية)
2 x معلقة صغيرة سكر
1 ½ x كوب ماء (دافى)
1 x معلقة صغيرة ملح
1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
0.3 x كوب زبادي
¼ x كوب زبدة
الخطوات

هنضيف السكر للماء ونقلبه كويس وبعدين هنضيف الخميرة ونقلبها كويس وبعدين هنغطى الماء ونسيبه على جنب يخمر.
فى بولة كبيرة هنضيف الدقيق وعليه الملح ونقلب كويس.
هنضيف الزبادى على الدقيق ونخلطه كويس (يفضل استخدام خلاط يدوى)
أثناء الخلط هنضيف الخميرة شوية شوية لحد ما قوام العجين يتماسك (مش شرط نستعمل كل كمية الماء والخميرة)
هنسيح الزبدة ونضيفها على العجين ونستمر بالعجن كويس.
هنضيف الثوم المفروم أو البودرة للعجين ونعجنه تانى كويس جدا.
هنقسم العجينة لكرات متوسطة الحجم ونغطيها ونسيبها على جنب لمدة نصف ساعة علشان تخمر.
بعد ما تخمر كرات العجين هنفردها على شكل دائرى بالنشابة لحد ما تبقى رقيقة ونراعى اننا نرش دقيق على الرخامة والعجين واحنا بنفرده.
على نار متوسطة هنجيب صاجة وبعد ما تسخن هنبدأ نسوى عليها العجين المفرود لمدة دقيقة وبعدين نقلب العجين وندهن الوش بزبدة سايحة وبعد دقيقة نقلب تانى وندهن الوش التانى بزبدة سايحة وبعد دقيقة نقلب كمان مرة وبكده يبقى الرغيف استوى.
هنرفع الخبز من على النار ونفصل بين الأرغفة بورق زبدة وبالهنا والشفا.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://kagroup61.forumarabia.com
 
خبز النان الهندى بالثوم
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» دجاج الكورما الهندى
» علاج ألم الأذن بالثوم

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
potek.ka :: potek.KA5= منتديات الطبخ :: 3- المقبلات والسندوتشات-
انتقل الى:  

جميع المواضيع والمشاركات في المنتدى تمثل رأي صاحبها ولا تمت للاداره بصله