المقادير
2 x كوب دقيق
2 x كوب عين جمل
1 ¼ x كوب سكر (للكراميل)
1 x كوب زبدة
1 x كوب كريمة لبّاني
½ x كوب سكر (للعجين)
½ x معلقة صغيرة فانيليا
¼ x كوب عسل نحل
الخطوات
نسخن الفرن على درجة حرارة 180
في وعاء غويط هنضرب الزبدة و السكر بمضرب اليد لحد ما يتحول كريمة
نضيف البيض و الفانيليا و نستمر في الضرب
و بالتدريج نضيف الدقيق و نعجنه لحد ما يتحول لعجين
ندهن قوالب التارت بالزيت و نفرد العجين فيها بحيث ياخد شكل القالب و بعدين هنثقب العجين بالشوكة علشان ميرتفعش أثناء الخبز
نبدأ في عمل الكراميل..هنسخن حلة على نار عالية و بعدها نضيف عليه السكر و نسيبه يدوب تماما و يتغير لونه للون الذهبي بعدها نشيله من عل النار
هنضيف الكريمة و العسل و نقلبهم كويس
نضيف عليهم عين الجمل و نقلبهم و بعدين نسيب الخليط يبرد
نصب خليط الكراميل و عين الجمل في قوالب التارت و بعدين ندخلها الفرن لحد ما تستوي.. حوالي 20 دقيقة
بعد ما تطلع من الفرن هنسيبها تبرد. كده تمام..بالهنا و الشفا